top of page

FYSIURGISK MASSAGE

Fysiurgiske massage er en dybdegående behandling, der tager udgangspunkt i kroppens anatomiske strukturer, musklernes opbygning, deres forløb, funktion, udspring og hæfte – samt sener og ledbånd.

Hvor andre former for massage primært giver velvære, er den fysiurgiske massage en lægefaglig korrekt måde at massere på, og er derfor en velegnet metode til at behandle lidelser forårsaget af muskulære problemer.

​Muskulære problemer kan f.eks. være overbelastning af muskler i forbindelse med statisk arbejde foran en computer, forkerte/tunge løft, idrætsskader osv.

 

Massage kan også være med til at mindske smerter i kroppen. Det kan være alt fra smerter eller uro i ben, rygsmerter eller spændinger i nakken. Ved at massere de områder, hvor man oplever smerter, kan man ofte mindske selve smerten og samtidig løsne op for de spændinger, der er årsag til den.

Desuden er fysiurgisk massage den mest effektive behandling ved hovedpine udløst af muskelspændinger, det vi kender som spændingshovedpine.

 

En fordel ved massage er, at det hjælper med at øge blodgennemstrømningen i kroppen.

Når musklerne masseres, bliver de opvarmet, og blodkarrene udvides. Det betyder, at mere ilt og flere næringsstoffer kan transporteres rundt i kroppen, og affaldsstoffer kan blive udskilt hurtigere.

Massagen kan også hjælpe med at øge fleksibiliteten i kroppen, da spændingerne i musklerne løsnes, hvilket giver mere bevægelsesfrihed og gør det lettere at udføre daglige opgaver.

 

Desuden øges kroppens produktion af endorfiner, der er med til at bedre kroppens stressbalance.

Massage er sundt for krop og sjæl, og kan også bruges som ren selvforkælelse.

bottom of page