top of page

RYG- OG LÆNDESMERTER

Er du én af de mange danskere der døjer med ryg- eller lændesmerter?

De fleste mennesker har oplevet rygsmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv.

De fleste oplever, at smerterne går over af sig selv. Men har man haft ondt i ryggen gennem længere tid eller har stadig tilbagevendende smerter, kan det være nødvendigt med behandling.

Rygsøjlen er hele kroppens fundament og bliver påvirket af de fleste af kroppens bevægelser. Hvad enten du roterer, bøjer, løfter, står eller sidder, arbejder musklerne i ryggen hele tiden. Derfor kan det være belastende med tilbagevendende rygsmerter, og du vil sikkert opleve begrænser i dine fysiske udfoldelser.

 

Smerter i ryggen kan vise sig på flere måder:

  • Hold i ryggen er en betegnelse for en overbelastning af ryggens muskulatur som kramper sammen, det kan både opstå akut, eller være en følge af en længerevarende påvirkning.

  • ​Iskias problemer er en betegnelse for smerter fra lænden, som trækker ned til balden og ofte helt ned i baglåret.

  • Myoser og muskelspændinger i ryggen, som følge af overbelastning af fysisk såvel som psykisk karakter.

  • Ovenstående problemer opstår som nævnt oftest af muskelspændinger, og jeg har gode erfaringer med at afhjælpe det med dybdegående massage.

 

Muskelspændinger kan trække bækken, korsben eller haleben skævt hvilket igen kan skabe andre spændinger.

Jeg laver ofte en kombinationsbehandling, hvor supplementet til massage vil være en blid led-mobilisering af bækken, korsben, haleben og ryg, samt afspænding af muskler og sener med MET-teknik, som er en effektiv metode i forbindelse med massage. 

bottom of page